torsdag 1 september 2011

Rödbets- och getostpaj

Pajdeg:
150 g smör
3 dl rågsikt
2 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök
400 g kokta rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl créme fraiche gourmet getost, honung/rosmarin
getost
½ dl pumpakärnor

Dela smöret i bitar och kör det tillsammans med mjölet i matberedare. Häll sedan i vatten.
Tryck ut degen i en pajform och låt det vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i 20 minuter.
Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken. Blanda lök, rödbetor, salt och peppar.
rör ihop ägg, créme fraiche, getost och rödbetsröran. Häll det i pajskalet. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna.

Härliga färger.

Mumsig paj!

2 kommentarer:

Loriel sa...

Oj, det där lät fantastiskt gott!! =)

j.cederbom sa...

mmm! Den måste jag göra någon gång! Jag som älskar rödbetor och getost! :D